Margün Enerji bugün KAP'ta yaptığı bildirimde; yurt dışı büyüme hedefleri kapsamında önemli bir karara imza attığını ve globalde iklim teknolojileri alanında yatırım yapmak üzere Hollanda’da şirket kurma kararı aldığını açıkladı.

Şirket, Avrupa, ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere'deki büyüme hedefleri kapsamında, sürdürülebilirlik ilkeleri, ESG (Çevresel, Sosyal, Kurumsal Yönetim) kriterleri ve inovasyon odaklı stratejileri çerçevesinde iklim teknolojileri alanında yatırımlar yapma kararı aldı.

Bu yatırımlar kapsamında, greenfield ve/veya brownfield projeler, satın alma ve birleşmeler (M&A), ayrıca kendi alanlarında uzmanlaşmış global şirketlerle stratejik ortaklıklar, finansal ortaklıklar ve ticari iş birlikleri planlanıyor.

MARGÜN HOLLANDA’DA ŞİRKET KURACAĞINI KAP’TA BİLDİRDİ

Margün Enerji tarafından bugün itibariyle Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildiride Hollanda'da şirket açılması için karar alındığı açıklandı. 

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şöyle denildi:

Şirketimizin bugün tarihli yönetim kurulu toplantısında; yurt dışı (Avrupa, ABD, Kanada, Avusturalya ve İngiltere’de) büyüme hedeflerimiz kapsamında, sürdürülebilirlik ilkeleri, ESG kriterleri çerçevesinde ve inovasyon odaklı stratejimiz doğrultusunda; İklim teknolojileri alanında greenfield ve/veya brownfield projeler, satın alma ve birleşmeler (M&A) ayrıca kendi alanlarında uzmanlaşmış global şirketler ile stratejik ortaklıklar, finansal ortaklıklar ve ticari iş birlikleri yapmak suretiyle yatırımlar yapılması hedeflenmektedir. Bu bağlamda Hollanda'da şirket kurulmasına karar verilmiştir. Yatırımcılarımız süreç hakkında gelişme oldukça bilgilendirilecektir. Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygı ile duyurulur.

NATUREL HOLDİNG İNOVASYON ÇALIŞMALARI DOĞRULTUSUNDA İKLİM TEKNOLOJİLERİ YATIRIMLARINDA HIZ ARTIRACAK

Bağlı ortaklıkları ile iklim teknolojileri alanında faaliyet gösteren Naturel Holding, aldığı tüm stratejik yatırım kararlarını sürdürülebilirlik değerleri ve ESG kriterleri süzgecinden geçiriyor. Kurumsal değerlerinin başında gelen inovasyon konusunda da somut adımlar atmaya devam ediyor.

Holding bağlı ortaklıklarından, yenilenebilir enerji üretimi yapan Margün, kısa bir süre önce ENSOFT markası ile geliştirdiği yapay zeka destekli “Enerji Yönetim İzleme Sistemi” yazılımını 18 Nisan’da yaptığı açıklama ile lanse etti. Müşterilerine satışı yapılacak bu ürün ile Margün yenilenebilir enerji santrallerinde sürdürülebilir enerji üretimini destekleyecek ve santrallerin daha verimli işletilmesine katkı sağlayacak.

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Margün Enerji ayrıca Türkiye'de yenilenebilir enerji alanında bütünleşik depolama kapsamında EPDK tarafından verilen ilk onayla birlikte Özmen-1 GES için bir enerji depolama yatırımı yapmakta ve bu çözümü depolama ihtiyacı olan tüm müşterilerine sunmaktadır.

Naturel Holding yakın zamanda aldığı stratejik kararlar ile sadece yenilenebilir enerji grubu olmanın ötesinde iklim teknolojilerinin birçok alanında yurt içi ve yurt dışında yatırımlar yaparak yeni iş alanları geliştirmesi bekleniyor. Naturel Holding’in inovasyon çalışmaları doğrultusunda lider bir iklim teknoloji holdingi olması hedefleniyor.

Yenilenebilir enerji sektöründe ilk halka arzı gerçekleştiren Naturel Holding bünyesindeki halka açık Naturel Yenilenebilir Enerji, Esenboğa Elektrik ve Margün Enerji, halka açıldıkları tarihlerden itibaren kendi alanlarında lider şirketler olarak büyümeye devam ediyor.