Skandalın Detayları:

  • Ürün: Eataly'nin "Mozzarella Di Bufala (%100 manda sütünden mozzarella)" adlı ürününde yapılan denetimlerde inek sütü tespit edildi.
  • Tespit: Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimleri sonucunda, ürünün etiketinde belirtildiği gibi %100 manda sütünden yapılmadığı ortaya çıktı.
  • Sonuç: Eataly, taklit ve tağşiş yapan firmalar listesine dahil edildi.

Eataly ve Ortakları:

Bir Ayda %200 Prim Yapan DERHL'e BİST'ten Tedbir Geldi Bir Ayda %200 Prim Yapan DERHL'e BİST'ten Tedbir Geldi
  • Eataly'nin kurucusu Oscar Farinetti'dir.
  • Türkiye'deki iş ortakları arasında Zülfikar Bekar ve Zorlu Holding'in patronu Ahmet Zorlu'nun kızı Şule Zorlu bulunmaktadır.
  • Eataly Türkiye'de Zorlu Holding tarafından işletilmektedir.

Gıda Güvenliği Tartışmaları:

Bu olay, Türkiye'de gıda güvenliği konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi. Tüketiciler, satın aldıkları ürünlerin etiket bilgilerine güvenmekte zorlanırken, yetkililerin denetimlerinin sıklığı ve etkinliği de tartışma konusu oldu.