Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Türkiye’nin üretim gücünü zirveye taşımak için yeni yatırımlar ve projelerle hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, OSB'deki üretim faaliyetleri ve yeni projeler hakkında detaylı bilgi verdi. Özdemir, “An itibariyle OSB'mizde 28 üretim tesisi inşaatı süratle devam ediyor. 9 üretim tesisi deneme üretimi ve iskân aşamasında. 16 üretim tesisimiz inşaat ruhsatı ve hafriyat sürecinde. Sahada bulunan müteahhit firma sayısı 25. İnşaatlarda çalışan sayısı bin 300” ifadelerini kullandı.

Yosb

Tam Kapasite ile 300 Fabrika Aynı Anda Çalışacak

Yalova Makine OSB'nin Türkiye'nin üretim üssü olma hedefiyle emin adımlarla ilerlediğini belirten Özdemir, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeni Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile yatırım, üretim, istihdam ve ihracat mottosuyla yürüttüğümüz çalışmalar doğrultusunda, 2019 yılında faaliyetlerine başladığımız OSB'mizde, 2028-2029 yıllarında yüzde 100 doluluğa ulaşma hedefimize doğru ilerliyoruz. Tam kapasite çalışmaya başladığında burada 300 fabrika üretime girecek ve 20 binin üzerinde bir istihdam sağlanmış olacak” dedi.

Yosb2

İŞKUR Hizmet Noktası ve Yeşil Mutabakat Projeleri Hayata Geçiyor

Yalova Makine OSB’nin yeni yatırımları ve projeleri arasında yer alan İŞKUR hizmet noktası da bölge içerisinde açılmış durumda. Bu hizmet noktası, sanayi bölgesinde istihdamın artırılması ve işgücü planlamasının etkin bir şekilde yapılmasına büyük katkı sağlayacak. Ayrıca, Yeşil Mutabakat kapsamında Dünya Bankası kaynaklı 10 yıl vadeli kredi ile gerçekleştirilen Tümleşik Haberleşme Sistemi ve Veri Merkezi projesinde son rütuşlar yapılıyor.

Yosb7

 Yalova Makine OSB’de Mesleki Eğitimde Türkiye’ye Örnek Proje Hayata Geçiyor

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde, mesleki eğitimin güçlendirilmesi amacıyla önemli bir adım atıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törende, 16 derslikli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi'nin yapım protokolü imzalandı. Şamlıoğlu, meslek liselerinde öğrenci sayısının bu yıl yüzde 13 arttığını belirterek, bu yatırımlarla birlikte nitelikli iş gücünün sanayi ile buluşmasının hızlanacağını vurguladı.

Yosb4

Taze fasulye 130 lirayı buldu Taze fasulye 130 lirayı buldu

 Yalova Valisi Hülya Kaya ise mesleki eğitimin sektörle iç içe geçmesinin önemine dikkat çekerek, Yalova'da Türkiye’ye örnek olacak bir modelin hayata geçirildiğini ifade etti. Protokolün imzalanmasının ardından, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, bu projenin Türkiye genelindeki diğer OSB'ler için de ilham kaynağı olacağını belirtti. 

Meslek liselerinden teknoparklara kadar tüm bileşenlerin bir arada olduğu bu yapıdan büyük sonuçlar bekleniyor.

Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruldu

Özdemir, OSB içinde üretim odaklı olarak kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin kuruluşunun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Bu bölge, Yalova Makine OSB’nin yüksek teknolojide rekabetçi ürünler ve hizmetler sunma hedefini destekleyecek önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Yosb8

 ANADOLU ESİNTİLERİ YER ALACAK

Özdemir, "OSB'mizi bir yaşam alanı olarak ele alıp, Sayın Cumhurbaşkanımızın ruhsuz ve kimliksiz yapılar inşa etmeyeceğiz düsturunu kendimize ödev yaparak Anadolumuzun sivil ve otantik mimarisinden esinlenen projeler geliştirdik. OSB'mizin içerisindeki tüm yapıları Anadolu 5.0 adına verdiğimiz bu mimari konseptte inşa ettik, etmeye de devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yosb5

 "TÜRKİYE, DÜNYANIN ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK”

Dünyanın şu aşamada her anlamda çok zor bir süreçten geçtiğini vurgu yapan Başkan Özdemir, "Dünyanın geçtiği zor sürecin elbette ülkemize de yansımaları var ancak ülkemizin girişimcileri, ülkemizin müteşebbisleri, ülkemizin sanayicileri ve ülkemizin sanayi kapasitesi dünyanın içinden geçtiği bu zor süreci gerçek manada çok hızlı bir şekilde fırsata çeviriyor. Biz bu süreci daha da güçlenerek bu sefer daha yüksek katma değerli ürünler üreterek ve daha yüksek teknolojiye yönelerek yeni fırsatlar ortaya çıkartıyoruz. Şöyle ki elimizde çok sağlam bir reçetemiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade etmiş olduğu; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat vizyonu Yeni Türkiye'nin büyümesini ve kalkınmasını hangi prensipler çerçevesinde yürüteceğinin aslında bir nevi anayasası, bu anlamda reçetemiz çok sağlam. Nitelikli genç nüfusumuzla, jeostratejik konumumuzla, uzun yıllara dayanan endüstriyel birikimi ve kapasiteyle Türkiye dünyanın çok net olarak ifade etmek gerekir ki en önemli üretim üslerinden biridir" dedi.

Yosb6

 DÜNYAYA ÖRNEK, ROL MODEL OLACAK BİR OSB YAPIYORUZ

Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, dünya çapında endüstrinin ve yeniliğin itici gücü olan makine sektörünün kritik teknolojilerini yerli olarak geliştirmenin, yüksek teknolojide rekabetçi ürünler ve hizmetler sunmanın artık bir seçenek olmaktan öte bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Editör: Murat Keskin