Yabancılara konut satışı yüzde 40 azaldı Yabancılara konut satışı yüzde 40 azaldı

ENR Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Teknik Müşavirlik Firması listesi, firmalar kendi ülkeleri dışındaki projelerden elde edilen tasarım gelirlerine göre sıralanır ve uluslararası ticaretteki varlıklarını ölçer. Dünyanın birçok bölgesinde proje geliştiren NKY, tasarım ve organizasyon kabiliyetlerinin yanı sıra açık iş süreçleri sayesinde dünya çapında zorlu ve iddialı projeleri üstleniyor. NKY yurt dışında gerçekleştirdiği projelerin hacmiyle ENR listesinde her yıl zirveye doğru ilerliyor.

Artboard 1 1

ÖDÜLÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

Uzun yıllardır listenin değişmezleri arasında yer alan NKY, bu yıl da dünya sıralamasında üst sıralarda yerini korudu. Türkiye'den ödül alan 43 firma arasında yer alan NKY Architects & Engineers adına ödül, CEO Birhan Emre Yazıcı’ya verildi. Ödül alanları kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gayretlerin, başarıların ve kazançların artması temennisinde bulundu.

Whatsapp Image 2024 09 19 At 13.29.01

NKY, DÜNYA DEVLERİ ARASINA GİRDİ

Projelerde gösterilen üstün performans, kaliteye verilen önem ve sürdürülebilir inşaat anlayışı, NKY'nin dünya devleri arasında yer almasını sağladı. Bu başarı, yalnızca NKY için değil, Türkiye için de stratejik bir öneme sahip. NKY’nin bu başarısı, Türk mühendisliğinin ve iş gücünün kalitesini uluslararası arenada tescillemiş durumda. Ülkemizin müşavirlik sektöründeki gücünü pekiştiren bu başarı, Türk markalarının dünya çapında daha fazla tanınması ve tercih edilmesinde de önemli bir adım olarak görülüyor.

Yabancı2

BAŞARIMIZIN ARKA PLANINDA KALİTE VAR

NKY Architects & Engineers CEO’su Birhan Emre Yazıcı ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada “Engineering News Record (ENR) listelerine girebilen firmalar, global iş dünyasında çok itibar görürler. Özellikle, firmaların tamamen kendi ülkeleri dışında yaptığı işlerdeki başarısı değerlendirmeye alınır ve küresel performansları ölçülür. Bu da firmalara, uluslararası iş alanında görünebilir olma özelliği sağlar. Açıkçası ENR listelerinde yer almak ve derecelendirmeye girmeyi başarmak her firmanın hayalidir. Yabancı bir ülkede tasarım, mühendislik ve danışmanlık yaparken, kendi uzmanlığınız ile bilgi ve becerinizden başka hiçbir güç arkanızda yoktur. Bütün teminatlarınız ve yaptığınız iş, o ülkenin yasalarına, uluslararası yasalara ve yönetmenliklere tabidir. Üstelik bazen ülkelerle firmanızın ait olduğu ülkenin politik çıkarları çatışabilir ve siz orada işinizi yapmakla meşgulken, kontrolünüzde olmayan siyasi ve politik girdiler olumsuzluk yaratabilir. Kimseden yardım göremezsiniz. Sadece kendi uzmanlığınız, bilgileriniz, kendinize olan uluslararası güveniniz, itibarınız ve işinizdeki beceriniz sizi ayakta tutar. Kaliteli ve beklenen işi yapacaksın. Başarının arka plan özeti budur. NKY olarak, ENR listesinde ilk yüze giren, Cumhuriyet tarihimizdeki ilk Türk firmasıyız. Bunu liyakate ve bilgiye verdiğimiz önem sayesinde başardık. Bizimle çalışanlar arasında, 16 milletten, her kültürden ve inançtan insan var. Hepsini aynı çatı altında birleştiren olgu, NKY’nin işine olan saygısını hissetmeleridir” dedi.

Yabancı 1

TÜRKİYE ADINA ÇOK İYİ İŞLER YAPIYORUZ

Türkiye’yi de dünyada başarıyla temsil ettiklerini anlatan Yazıcı “Ülkemiz adına da gerçekten çok iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Başladığımız her projeyi başarıyla tamamlarken, hep bir sonrakinin başarı hayallerini kurduk. Yani çıtamızı hep yüksek tutup kendimize yeni ve daha büyük hedefler belirledik. Yaptığımız iş yurt dışında yapılmak zorunda. Tabi Türkiye pazarında da iş yapıyoruz. Ancak bizim hitap ettiğimiz kesim yurt dışında. Biz NKY olarak sürekli büyümeyi kendisine hedef edinen bir firmayız. Bu bağlamda da yurt dışı ağırlıklı çalışmak bizim için kaçınılmaz bir durum. Ve işinizi layıkıyla yaptığınız zaman hiçbir işin zorluğu sizi bırakın düşündürmeyi aklınıza dahi gelmiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Artboard 3

Editör: Murat Keskin