Serhat Vatan Kuzey Kıbrıs, Akdeniz'deki kritik konumuyla hem bölgesel güvenlik hem de enerji kaynakları açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca, Türkiye için de jeopolitik ve stratejik öneme sahip.

Ancak, bu güzel adanın her geçen gün büyüyen çöp sorunu hem doğal kaynakları hem vatandaşın sağlığını hem de turizmi olumsuz etkileyecek boyutlara ulaştı. Kıbrıs Türkü’ne reva görülen bu tablo, Akdeniz’in incisine yakışmamaktadır.

Whatsapp Image 2024 06 21 At 15.33.34

Emrullah Turanlı'nın Liderliğinde Sosyal Sorumluluk Hareketi

Fakat geçtiğimiz günlerde umut verici bir habere tanık olduk. Ercan Havalimanı ile Kuzey Kıbrıs'a çok değerli bir yatırım yapan Taşyapı İnşaat’ın sahibi Emrullah Turanlı’nın, bölgeye sağladığı istihdamın yanı sıra şimdi de adanın çehresini güzelleştirmek için kollarını sıvadığını öğrendik.

Başarılı yatırımlarıyla dikkat çeken Turanlı, aynı özeni Kuzey Kıbrıs’ın doğal alanlarına da göstererek, “Temiz Kıbrıs” kampanyası kapsamında geniş ölçekli bir çevre koruma hareketi başlatıyor.

Turanlı'nın liderliğinde yürütülen bu sosyal sorumluluk girişimi, sadece çöplerle mücadele etmekle kalmayıp, aynı zamanda toplumun çevre bilincini artırmayı hedefliyor.

Whatsapp Image 2024 06 21 At 15.33.43

"Temiz Kıbrıs" Kampanyasıyla Çevre Bilinci Güçlendirilecek

Bu kampanyanın ilk başlangıç fişeği, Lefkoşa-Girne anayolu üzerinde bulunan Boğaz Piknik Alanı’nda atıldı. Şirket çalışanlarından oluşan gönüllü ekipler, Boğaz Piknik Alanı'nı temizlemek için el birliğiyle çalıştı ve bu çalışmanın sonuçları gerçekten takdire şayan.

Yaklaşık 50 çalışanın katıldığı ve iş makinelerinin de kullanıldığı bu yoğun temizlik hareketiyle, piknik alanının tekrardan Kıbrıs Türk’üne yakışır bir hale gelmesini sağladılar. Toplanan 300’e yakın çöp poşeti, Boğaz Piknik Alanı'nın ne kadar kirlenmiş olduğunu gözler önüne seriyor. Ancak daha da önemlisi, bu alan artık Kuzey Kıbrıs halkına daha temiz ve keyifli bir deneyim sunacak.

Whatsapp Image 2024 06 21 At 15.33.34 (1)

Emrullah Turanlı'nın liderliğindeki Taşyapı İnşaat ve T&T Havalimanı İşletmeciliği ekibinin, çevreye duyduğu saygı ve sorumluluk anlayışı, hepimiz için olumlu bir örnek teşkil ediyor. Ayrıca, bu çevre temizliği kampanyasını geleneksel hale getirmeyi planlamaları ve sürdürülebilir bir çevre bilinci oluşturmayı hedeflemeleri de oldukça değerli.

Bu tür çevre projelerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesi, çevre bilincinin yaygınlaşmasına ve daha temiz bir çevrenin oluşturulmasına katkı sağlar.

ERCAN HAVALİMANI 1 YAŞINDA: TURANLI VİZYONU VE KKTC’NİN CAZİBESİ BÖLGEYİ DÖNÜŞTÜRECEK ERCAN HAVALİMANI 1 YAŞINDA: TURANLI VİZYONU VE KKTC’NİN CAZİBESİ BÖLGEYİ DÖNÜŞTÜRECEK

Umut ediyoruz, bu tarz örnek uygulamalar diğer şirketlere ve bireylere ilham verir ve çevre koruma konusunda daha fazla bilinç oluşturulmasına yardımcı olur.

Whatsapp Image 2024 06 21 At 15.33.33

Belediyeler çevre temizliğine duyarsız kalıyor

Aynı şekilde bu konuya duyarsız kalan belediyelere çağrıda bulunarak, çevre koruma görevlerini yerine getirmeleri gerektiğine vurgu yapmak da önemli. Ne yazık ki, bu tür temizlik çalışmalarını yapmak aslında belediyelerin asli görevi olmalıydı. Ancak birçok belediye, çevre temizliği konusunda yeterince duyarlı değil. Boğaz Piknik Alanı'nın Göngör Çöplüğü'ne dönmüş olması, belediyelerin bu konudaki ihmalkarlığını gözler önüne seriyor.

Whatsapp Image 2024 06 21 At 15.33.42

Turanlı’nın da belirttiği gibi, sürdürülebilir çevre bilinci ve doğayla uyumlu bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplum olarak hepimizin hedefi olmalı.

Hayata geçirilen bu özverili çalışma aynı zamanda çevre temizliği konusunda toplumsal farkındalığı da artırıyor. Bu tür girişimlerin, diğer şirketlere ve özellikle belediyelere ilham kaynağı olmasını diliyoruz.

T&T Havalimanı ve Taşyapı'nın, ülke genelinde temizlik faaliyetlerine devam edeceklerini duyurması ve ihtiyaç duyan vatandaşlara veya belediyelere yardım etmeye hazır olduklarını belirtmeleri de son derece umut verici.

Editör: Murat Keskin