Yakalanan Şüpheliler ve Suçları:

  • H.A.: Kardeşi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan kırmızı bültenle aranıyordu.
  • H.D.: Fuhuş ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarından kırmızı bültenle aranıyordu.
  • İ.B.: Yağma, kasten yaralama, silahla tehdit, hükümlü ve tutuklunun kaçması suçlarından kırmızı bültenle aranıyordu.
  • Ö.T.: Uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama suçundan kırmızı bültenle aranıyordu.
  • A.S.Ö.: Çocuğun cinsel istismarı suçundan kırmızı bültenle aranıyordu.
  • R.U.: Silahla tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme, hükümlü ve tutuklunun kaçması, görevi yaptırmamak için direnme, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından ulusal düzeyde aranıyordu.
  • C.K.: Göçmen kaçakçılığı yapma, uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma, görevi yaptırmamak için direnme ve hakaret suçlarından ulusal düzeyde aranıyordu.
  • M.Ç.: Kendisini kamu görevlisi veya banka çalışanı olarak tanıtarak dolandırıcılık suçundan ulusal düzeyde aranıyordu.

Operasyonun Detayları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minguzzi ailesini kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minguzzi ailesini kabul etti
  • Şüpheliler, Gürcistan'da yakalandı.
  • Artvin Sarp Kara Hudut Kapısı'ndan Türkiye'ye iade edildiler.
  • Operasyona Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Asayiş Daire Başkanlığı ve Artvin İl Emniyet Müdürlüğü katıldı.

Bakan Yerlikaya'nın Açıklamaları:

  • "Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun organize suç örgütü üyelerini, zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize geri getireceğiz."
  • Operasyonda görev alan tüm bakanlık çalışanlarına ve emniyet birimlerine teşekkür etti.

Kaynak: İGF